Întrebări frecvente despre mașina electrică Birò

În ce categorie de vehicule se încadrează Birò?

Un vehicul Birò aparține categoriei de cvadricicluri electrice ușoare, adică intră în categoria cvadriciclu electric L6e, iar prin adăugarea pachetului Birò BOLT se încadrează în categoria cvadriciclu electric greu, adică L7e.

Am nevoie de permis pentru a conduce un vehicul electric Birò?

Pentru a conduce o mașină electrică Birò ai nevoie de permis auto, cel puțin categoria B1.

De la ce vârstă poți conduce un Birò?

Birò este o mașină electrică ideală pentru începători și se poate conduce de la vârsta de 16 ani, cu permis de tip B1.

Unde pot parca vehiculul electric Birò?

Datorită faptului că este o mașină 100% electrică, parcarea publică este gratuită pentru Birò. De fapt, vei uita definitiv de grija parcării, întrucât vehiculul electric Birò este atât de compact încât îl poți urca pe trotuar, lângă un loc de parcare deja ocupat sau între două locuri de parcare, fără să deranjezi accesibilitatea celorlalte mașini.

Ce taxe și impozite auto trebuie să plătesc pentru Birò?

Datorită faptului că vehiculul este 100% electric și nu produce noxe, emisii și nu poluează fonic, ca fericit posesor de Birò, nu plătești nici o taxă! Mai mult decât atât, beneficiezi de o subvenție de la stat prin programul RABLA PLUS

Pot circula cu Birò în varianta fără uși?

Vehiculul electric Birò este autorizat să fie condus fără uși. Prin urmare, te poți bucura de libertate și poți circula cu Birò chiar și atunci când ai decis să îi scoți ușile (procedura este foarte simplă și se realizează în cea 10 secunde).

Sunt obligatorii centurile de siguranță?

Toate vehiculele Birò sunt dotate cu centuri de siguranță cu prindere în 3 puncte. Conform legislației în vigoare, centurile de siguranță trebuie purtate în timpul conducerii.

Pot călători doi oameni într-un Birò?

Birò este un vehicul electric pentru două persoane și are două locuri, unul lângă celălalt.

Pot transporta un copil cu un Birò?

Copiii cu dimensiuni mai mici de 150 de centimetri trebuie fixați pe un scaun auto special pentru copii, adecvat greutății lor, pe scaunul din dreapta. Dacă scaunul auto pentru copii poate fi montat în Birò, atunci copilul poate fi transportat într-un scaun special.

Cât costă o mașină electrică Birò?

Vehiculul electric Birò, în varianta de bază, are un prețul de 4.400 de euro+TVA (cost efectiv client), prin programul Rabla și Rabla PLUS, cost care îl încadrează în rândul celor mai economice soluții de mobilitate urbană din piață. Ai de asemenea, opțiuni flexibile de finanțare și opțiunea de avans + plată în rate fixe, fără comision, fără dobândă și fără alte costuri ascunse.

Ce spațiu de depozitare am la dispoziție într-un Birò?

Versiunile Birò Summer și Birò Winter sunt ambele echipate cu numeroase compartimente de depozitare: compartiment situat în spatele scaunelor, compartiment situat în spatele mașinii, cu blocare cu cheie (disponibil numai pentru modelele Biro cu baterii Lithium MAXI), compartiment mic suplimentar. De asemenea, modelele Birò Big și Birò Box au un compartiment suplimentar situat în spatele scaunelor, cu o capacitate de încărcare de 300 de litri.

Pot conduce pe pante abrupte cu un Birò?

Vehiculul electric Birò este capabil să urce fără problemă orice pantă cu o înclinație de până la 20%, iar datorită funcției „Boost” este posibil să fie furnizată mai multă putere, cu ajutorul celor două motoare electrice fără perii de 4kW. Urcările deosebit de solicitante pot fi abordate pentru o perioadă limitată de timp și cu baterii complet încărcate. Utilizarea constantă și continuă a funcției „Boost” duce la o descărcare mai rapidă a bateriei principale.

Se poate crește viteza maximă a unui vehicul Birò?

Mașina electrică Birò respectă legislația europeană și este aprobat să atingă o viteză maximă de 45 km/h (versiunea L6e) și 60 km/h (versiunea L7e). Din acest motiv, nu pot fi efectuate modificări ale vitezei maxime, iar orice astfel de intervenție ar anula și garanția vehiculului.

Am nevoie de revizie sau întreținere periodică pentru mașina electrică Birò?

Un vehicul electric îți economisește bani și în ceea ce privește costurile de întreținere. Mașinile electrice cu baterii nu au motor pe benzină sau motorină, nu au nevoie de schimb de ulei, bujii, filtre sau curele de distribuție și, spre deosebire de motoarele diesel sau pe benzină, motoarele electrice nu necesită întreținerea de rutină. Costurile reduse de întreținere pot să ii aducă unui proprietar de mașină electrică economii de peste 1.500 euro pe o perioadă de 2-4 ani de zile, comparativ cu un vehicul pe bază de carburant clasic.

Pe cine pot contacta pentru a primi asistență?

În cazul oricărei probleme, ne poți suna pe noi. Chiar dacă mașina Biro este produsă în Italia, service-ul este în România. Sună-ne la 0727.225.930 și beneficiezi de asistența noastră, astfel încât să te poți bucura în continuare de mașina ta electrică de oraș.

După finalizarea încărcării, dacă încărcătorul este lăsat conectat, acest lucru poate deteriora bateria?

Pentru toate modele Birò care un un cititor de card Birò instalat, nu există riscul de a deteriora bateria; de fapt, este recomandat să lași vehiculul la încărcare. Însă, pentru modelele mai vechi, fără cititor de carduri, nu este recomandat să lași vehiculul la încărcare mai mult de 72 de ore consecutive. Indiferent de versiunea mașinii tale electrice Birò, se recomandă reîncărcarea completă o dată pe săptămână.

Ce ar trebui să fac dacă nu folosesc mașina o perioadă de timp? Bateriile se descarcă dacă nu merg cu ea?

Dacă vehiculul eletric Birò nu este utilizat pentru perioade lungi de timp, este necesar să eviți să lași vehiculul cu o baterie descărcată sau parțial încărcată, mai ales atunci când temperatura exterioară este scăzută. Asigură-te că bateriile sunt complet încărcate și asigură-te că mașina ta Birò este încărcată cel puțin o dată la trei luni, deoarece acest lucru va compensa descărcarea automată a bateriilor. Înainte de a părăsi vehiculul pe care nu îl mai vei folosi o perioadă mai lungă de timp, nu uita să deconectezi „bateria tampon” situată sub capota motorului, urmând instrucțiunile din manualul de service și de întreținere furnizat.

Care este tensiunea maximă pentru a încărca bateria Birò?

Birò este dotat cu o baterie moderna Li PoMn, cu peste 1000 de cicluri de încarcare. Așadar o poți încărca oricând vrei, la orice priză de 220 V, iar tensiunea maximă pentru a încărca bateria este de 1,200W.

Trebuie să-mi schimb sistemul electric pentru a reîncărca Birò?

Cu mașina electrică Birò nu este necesară nici o modificare, de nici un fel.

Ce fel de priză am nevoie pentru a reîncărca bateria mașinii electrice Birò?

Poți folosi orice priză tradițională de 220V.

Ce factori afectează durata bateriei?

Durata bateriei depinde de mai mulți factori, precum temperatura exterioară, stilul de conducere, presiunea anvelopelor, reglarea corectă, curățenia frânelor, tipul de călătorie și greutatea pasagerului.

Care este garanția pentru bateriile cu litiu Birò și care este speranța lor de viață?

Bateriile cu litiu sunt garantate de producătorul Estrima pentru 24 de luni sau 1.000 de cicluri de reîncărcare, oricare ar fi prima. Durata de viață a bateriei depinde de mai mulți factori, precum cei care țin de utilizarea acestora. Speranța de viață este de aproximativ 40.000 km pentru bateria Re-Move și 50.000 km pentru bateria Maxi.

 

Ai întrebări despre mașina electrică Birò?
Sună-ne la ☎️0734 062 063 și discută cu specialiștii noștri sau scrie-ne pe office@estrima.ro.